Loading...
  • info@mobileoptic.com +371 20117000
  • Pirmdien - Svētdien 10.00 - 21.00

Optometrists vai oftalmologs

Optometrists ir  redzes aprūpes speciālists, kas veic detalizētu redzes pārbaudi un konsultē pacientu par nepieciešamo redzes korekciju ar briļļu un/vai kontaktlēcu palīdzību. Gadījumā ja optometrsists konstatē acu patologiskās izmaiņas, pacients tiek nosūtīts uz talākiem izmeklējumiem pie acu ārsta jeb oftalmologa.

Oftalmologs ir ārsts, kurš diagnosticē acu slimības un redzes patoloģijas, nozīmē ārstēšanu un profilaksi. Oftalmologs specializējas acu un redzes sistēmas medicīniskā un ķirurģiskā aprūpē. Acu ārsts diagnosticē un ārstē, kā arī pārzina apstākļus, kas ietekmē acu un redzes sistēmu. Pie šī speciālista pacienti ierodas uz padziļinātu pārbaudi konkrētu sūdzību gadījumā. Ja pacientam ir acu saslimšanas vai vispārējas sistēmiskas saslimšanas, tad noteikti jāpārbaudās regulāri.

One Reply to “Optometrists vai oftalmologs”

  1. Apmeklēju oftalmologu bieži, bet ne katru gadu, jo man ir problēmas ar vairogziedzeri un locītavu saslimšanas. Tagad zinu, ka vajag biežāk apmeklēt, nakamajā mēnesī, pieteikšu redzes pārbaudi uz mājām, lai nav jāstaigā un jameklē.

Atbildēt

lvLV